Monday, 22 April 2013

PANAS! MARI LIHAT PERANGAI BURUK PKR DI PERAK!


Petang tadi Lee Boon Chye terus mencetuskan provokasi dengan mengupah beberapa penyokong Melayunya untuk membuat bilik gerakan yang tidak sampai 20 meter daripada bilik gerakan utama BN N43 Dun Sungai Rapat.

Berikutan itu timbul rasa tidak puashati dikalangan penduduk dan penyokong BN sendiri kerana bilik gerakan Lee Bon Chye terlalu hampir dengan mereka. Mereka tidak mahu berlaku sebarang pergaduhan sesama Melayu malah peraturan SPR pun bilik gerakan semestinya tidak boleh sedekat itu.

Akibat daripada provokasi melampau Lee Bon Chye berlaku sedikit pergaduhan diantara penyokong BN dan penyokong berbangsa Melayu Lee Bon Chye. Apabila melihat sudah terjadi pergaduhan antara melayu dengan melayu Lee Bon Chye terus meninggalkan tempat kejadian dengan menggunakan kereta penyokongnya.

Lee Bon Chye kemudian membuat laporan palsu kepada polis mengatakan Dato Hamidah yang menyerangnya sedangkan ketika itu Dato Hamidah berada di bilik gerakan utama..

Lee Bon Chye yang pernah membantah pembinaan sekolah Agama Rakyat di Taman Pegoh Aman tidak senang dengan sokongan padu orang Melayu terhadap Barisan Nasional dan beliau dengan berniat jahat dan akan mengambil apa sahaja pendekatan jahat untuk melaga-lagakan orang Melayu.Inilah orang Melayu durjana yang menerima upah lumayan dan arahan daripada Lee Bon Chye untuk mencetuskan provokasi bagi melaga-lagakan antara kaum melayu dengan kaum melayu.Ini pula pegawai khas Melayu kepada Lee Bon Chye Megat Ikhmal bukan penduduk tempatan yang turut sama dalam cetuskan provokasi.Walaupun beberapa pegawai daripada bilik gerakan BN memberi nasihat agar Lee Bon Chye jangan buat bilik gerakan terlalu dekat dengan Bilik Gerakan Utama BN N43 Dun Sungai Rapat namun Lee Bon Chye dengan angkuhnya mengatakan "ini bukan tanah awak ini tanah saya...ikut suka sayalah nak buat apa pun...lagipun dalam Malaysia kita ada hak nak buat dimana-mana sahaja tempat yang kita suka"

Mendengar kata-kata angkuh yang berunsur provokasi melampau maka beberapa penyokong BN berang dan diketika itu Lee Bon Chye dan beberapa orang cina PKR terus meninggalkan tempat kejadian.

Yang anihnya Lee Bon Chye membuat laporan polis kononnya Dato Hamidah pula yang menyerang dan mengarahkan penyokong BN untuk melakukan provokasi termasuk menumbuknya.


Memang cukup haramjadah cina yang bernama Lee Bon Chye yang sebelum ini telah membantah pembinaan Sekolah Agama rakyat bersama pegawai khasnya Megat Ikhmal dan calon Pas N43 Dun Sungai Rapat Radhi Zainon(sebelah Lee Bon Chye). Mereka juga kemudian menyalahkan Dato Hamidah kerana membina sekolah agama rakyat tanpa kebenaran mereka.Bukan itu sahaja provokasi mereka malah mereka telah memasang sepanduk dan bendera betul-betul dihadapan bilik gerakan utama BN Sungai Rapat iaitu di pagar. Provokasi jahat Pas dan PKR sering dilakukan ketika menjelang PRU13.

Ini menunjukkan pakatan haram terlalu terdesak kerana sokongan mereka sudah terlalu kurang contohnya pada malam ini Lee Bon Chye membuat ceramah di Taman Song Choon dianggarkan lebihkurang 50 sahaja yang hadir dan ceramah pun dalam bahasa cina.

Selagi ada orang Melayu berada dibelakang Lee Bon Chye selagi itulah Lee Bon Chye berani bersikap biadap dan kurang ajar di kampung-kampung orang Melayu sendiri.

House PK: Ini aku petik dari Sg Rapat Online.Apa la si Lee Boon Chye ni? Kata doktor perangai mengalahkan harami yahudi mabuk! Gila ke apa dia ni? Oi PKR ini calon PROFESSIAL kamu? Kah kah kah

1 comment:

  1. pagar mana? padang awam pun dah jadi milik BN? Pejabat KEMAS pun jadi markas BeEnd kat kampung ni, padang awam pun? Ini piliha raya Yob! Orang luor boleh le kamu nak menipu! aku ni orang kampung sini. tak payah kamu nak menghanjo orang kata pas buat provokasi letak spanduk dekat pagor markas kamu. menipu je kejenye.. nanti aku tangkap gambo aku letak online bior orang tengok celah mane markas kamu. siap gune bangunan kemas untuk kepentingan politik kome. bior ade akei..

    ReplyDelete