Thursday, 21 February 2013

FAUZIAH ANTI LYNAS SOKONG KRISTIEN GUNA KALIMAH ALLAH !!!Apa dah jadi dengan YB PKR nie sampai Islam boleh diperkotak-katikkan untuk meraih undi penganut agama Kristian...Jika dah sampai menentang apa yang telah diputuskan oleh Majlis Syurah PAS ini adalah bahaya kepada Umat Islam...Akibat dan musibahnya kelak amat merbahaya...Jika nak menjadi sekular pun ini bukan masanya...siap sokong Guan Eng lagi.....Perghhhh...

Naib Presiden PKR Fuziah Salleh hari ini secara terbuka menolak pendirian Syura PAS bahawa kalimah Allah tidak boleh diguna sebagai terjemahan God dalam Bible Bahasa Melayu. 
Fuziah turut menyokong desakan Setiausaha Agung, DAP Lim Guan Eng yang mahukan penganut Krisitian di Semenanjung menggunakan Bible Bahasa Melayu yang mengandungi kalimah Allah.

Beliau mendakwa adalah tidak wajar untuk melarang bukan Muslim menggunakan kalimah Allah walaupun ia boleh menimbulkan kekeliruan mengenai maksud Allah.

“Contohnya kalau konsep Allah dalam Bible dia rujuk kepada konsep trinity (Tuhan dalam tiga bentuk). Tapi Allah dalam konsep Islam ialah Allah yang satu. Jadi lain maksudnya,” kata beliau.

“Akan tetapi (walaupun) perkataan itu membawa maksud berbeza kepada penganut agama lain,  ianya bukan hak mutlak umat Islam,’ katanya. Baca seterusnya KLINK


No comments:

Post a Comment