Wednesday, 6 February 2013

DAP MEMANG ANTI RAJA MELAYU ISLAM! INI BUKTINYA


KEBELAKANGAN ini DAP seakan naik sawan untuk merekrut pemimpin dari kalangan keluarga diraja di negara ini. Mula-mula Tunku Aziz Tunku Ibrahim dilantik sebagai Naib Pengerusi DAP.

Apabila Tunku Aziz meninggalkan parti tersebut, DAP menyasarkan pula kerabat diraja Negeri Sembilan atau lebih tepat lagi anakanda Yamtuan Besar Negeri Sembilan, Tunku Zain Al-Abidin Ibni Tunku Mukhriz.

Malah disebutkan juga, nama Tunku Zain telah ditetapkan sebagai Menteri Besar Negeri Sembilan yang baru jika Pakatan haram ini berjaya menawan negeri tersebut dalam pilihanraya akan datang. Penulis sendiri melihat perkara ini (Pakatan menawan Negeri Sembilan) sebagai angan-angan besar, lagi pulak nak menamakan calon Menteri Besar dari kalangan mereka?

Anak Yamtuan Besar pulak tu!! Belum pernah berlaku dalam sejarah negara kita keadaan demikian (ketua negeri dan ketua kerajaan mempunyai pertalian darah). Di situ sahaja sudah nampak terlalu tinggi mimpinya.

Tapi biarkanlah mereka dengan angan-angan itu, cuma penulis suka nak menyelongkar alasan disebalik DAP menumpukan keluarga diraja untuk menjadi pemimpin mereka.

Sudah tentu, kalangan keluarga diraja ini yang bersetuju menyertai parti tersebut akan diberi jawatan tertinggi dalam DAP, seperti mana dalam kes Tunku Aziz yang bukan setakat dilantik sebagai Naib Pengerusi DAP, malah dilantik sebagai Senator, mewakili negeri Pulau Pinang.

Baca seterusnya di Perak Today...

No comments:

Post a Comment