Tuesday, 5 February 2013

PANAS!! Peneroka Tumbuk Mazlan Aliman

Unit Amal PAS Mengamuk!!Mazlan Aliman kena satu kali lagi. Satu demi satu FELDA tidak membenarkan kehadiran PENGKHIANAT ni masuk ke kawasan diorang. Peneroka sudah tidak mahu lagi mendengar caci maki, fitnah daripada mulut busuk si Mazlan ALiman Penyamun ni.

Petang sebelum majlis menghalang Mazlan Penyamun ni masuk kampung aku sempat laa temu ramah beberapa orang kampung. Tapi aku taknak upload semua, aku upload sorang je sebab yang ni merupakan orang veteran dekat kawasan Sungai Tengi. Dia dan kawan-kawanlah yang berusaha untuk memasukkan kembali FELDA SUNGAI TENGI ke dalam FELDA kembali setelah 13 tahun diorang berada dalam kesempitan tanpa bantuan mana-mana pihak ataupun MAZALAN PENYAMUN.


Macam-macam persoalan yang timbul semasa aku temuramah pakcik ni. 
  1. Mana perginya Mazlan Aliman sewaktu diorang dalam kesusahan?
  2. Apa sumbangan Mazlan Aliman dalam tempoh dia bersama ANAK?
  3. Apakah yang membuatkan beberapa kumpulan keci dalam FELDA mempercayai Mazlan Aliman hanya dengan janji yang ditaburkan. 
Terdapat juga persoalan yang besar yang bermain dekat kepala otak aku, kenapa Mazlan Aliman suatu masa dulu tak bersuara dan kini baru mula bersuara? Hanya kerana kegagalannya dalam menguruskan ladang dan kemudian dijualkan membuatkan Mazlan Penyamun ni bertindak melawan FELDA.
Bagi aku mungkin Mazlan Aliman dan beberapa pencacai-pencacai dia tidak pernah rasa kesukaran dalam membina sebuah empire besar.


Ramai yang terkorban dalam perlaksanaan FELDA. Aku nampak ANAK ni cuma mahukan kesenangan melalui cara yang senang. Lihat je laa macam mana kemenangan saman diorang di Kemahang 3. Mana duit selebihnya? Kenapa hanya separuh sahaja diberikan kepada peneroka Kemahang 3. 

Mazlan Aliman Dan "ANAK" Derhaka!!!

No comments:

Post a Comment