Monday, 18 March 2013

Keganasan ala #LahadDatu cuba di timbulkan di Permatang Pauh.


Pada pukul 9 .30 malam , mereka yang seramai 60 orang
 memakai baju PKR & PAS termasuk kanak-kanak telah
berkumpul di tepi jalan hadapan dewan membuat riuh &
memaki hamun dengan kata-kata kesalLihat video eksklusif di bawah :

video perusuh penyokong pakatan pembangkang 

Kumpulan Remaja Buat Kecoh, Ganggu Ceramah Zulkifli Noordin
Ceramah Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Zulkifli Noordin terganggu apabila kira-kira 100 remaja menimbulkan kekecohan di luar SMK Guar Perahu, Penanti, malam Ahad.
Kumpulan berkenaan dipercayai penyokong Pakatan Rakyat, telah berkumpul di pintu masuk sekolah, pada pertengahan ceramah sekitar pukul 10 malam.
Ketua Umno Permatang Pauh, Datuk Abdul Jalil Abdul Majid berkata kumpulan itu menyekat orang ramai daripada memasuki atau meninggalkan sekolah itu selepas pihak penganjur dengan segera menutup pintu pagar utama atas sebab-sebab keselamatan.
Beliau berkata walaupun polis tiba tidak lama kemudian dan mengawal keadaan, mereka berada di situ lebih dari dua jam sehingga selepas ceramah berakhir pada tengah malam.
Beliau berkata beberapa orang memberitahunya bahawa salah seorang anak muda membaling telur ke dalam kawasan sekolah dan cuba untuk memotong wayar yang disambungkan kepada penceramah. Tiada siapa yang cedera dalam kejadian itu.
Abdul Jalil berkata mereka juga menjerit kepada Zulkifli, bekas pemimpin PKR supaya menghentikan ceramah beliau.
"Kira-kira 1,000 orang di dalam dewan, bagaimanapun, menunggu sehingga ceramah berakhir.
"Zulkifli mengabaikan mereka dan meneruskan ucapannya," katanya ketika dihubungi selepas kejadian itu.
Abdul Jalil berkata beliau tidak menghadiri ceramah itu, sambil menambah tiada anggota bahagian beliau terlibat dalam penganjurannya.
"Sangat mengecewakan melihat golongan belia berkelakuan seperti ini.
"Apabila mereka menganjurkan ceramah, penyokong kami tidak melakukan perbuatan yang tidak senonoh.
"Ini sangat tidak demokratik dan tidak patut pembangkang membenarkan perkara itu berlaku," katanya.
ADUN Seberang Jaya Datuk Arif Shah berkata beliau percaya kumpulan itu bukan dari Penanti.
"Saya diberitahu kumpulan ini menjadi marah apabila Zulkifli mula bercakap tentang Datuk Seri Anwar Ibrahim, termasuk gambar dari video online yang kononnya memaparkan seorang lelaki yang menyerupai Anwar," katanya.
Beliau berkata kelakuan tidak senonoh mereka tidak boleh diterima, sambil menambah Zulkifli harus dibenarkan bercakap secara bebas dalam cara yang demokratik.
Seorang samseng PKR juga telah ditangkap pihak polis
semasa insiden menceroboh ke dewan ceramah kerana
bertindak agresif hingga menendang kereta Polis.
Arif Shah berkata kumpulan itu juga berulang kali menjerit, "Takbir" dan "Reformasi", apabila Zulkifli menyampaikan ucapannya.
Polis menahan seorang lelaki, dipercayai mengetuai kumpulan rusuhan, untuk siasatan.

1 comment:

  1. KAMI SEKELUAR TAK LUPA UCAP PUJI SUKUR KEPADA ALLAH S,W,T DAN TERIMA KASIH BANYAK KEPADA AKI,RUSLAN KARNA NOMOR GHOIB/RITUAL YANG AKI, BERIKAN 4D (8301) BENAR BENAR TEMBUS 100% DAN SAYA MEMENANGKAN 230 RIBU RINGGIT ALHAMDULILLAH, SEKARANG SAYA BISA BALIK INDONESIA DAN MEMBELI RUMAH DAN KERETA WALAUPUN SAYA CUMA TKI YANG BEKERJA DI KILANG SELANGOR MALAYSIA, INI ADALAH KISAH NYATA DARI SAYA.JIKA ANDA PENUH KEPERCAYAAN DAN KEYAKINAN SILAH ANDA TELEPON LANGSUNG AKI RUSLAN SALEH DI NOMOR (_+_6_2_8_1_2_4_3_4_7_7_4_5_5_)KERANA DIA ADALAH SUHU SPIRITUAL TERKENAL DI INDONESIA ATAU KUNJUNGI WEPSITE KLIK DISINI
    JADI TEMAN YANG DALAM KESUSAHAN JANGAN PERNAH PUTUS ASAH, KALAU SUDAH WAKTUNYA TUHAN PASTI KASIH JALAN’TERIMAH KASIH..    JIKA ANDA BUTUH ANGKA RITUAL 2D 3D 4D 5D 6D DI JAMIN 100% JEBOL ATAU PUNYA MUSTIKA GHAIB INGIN DIPAKAI MENARIK UANG BILAH BERMINAT TELEPON AKI RUSLAN SALEH NMR (_0_8_1_2_4_3_4_7_7_4_5_5_) ATAU KUNJUNGI WEPSITE KLIK DISINI

    ReplyDelete