Friday, 29 March 2013

43 Juta Pageviews Blog Papa Gomo Belum Mampu Sedarkan Melayu Bodoh
Salam kepada para pembaca blog Papa Gomo, Gomo mengucapkan ribuan terima kasih atas keperihatinan semua dalam melayari blog Papa Gomo ini yang setakat ini sudahpun mencecah 43 juta pembaca sejak ianya dimulakan pada tahun 2008 selepas berakhirnya PRU yang lalu.

Sepertimana yang diketahui blog Papa Gomo ini adalah mensasarkan kepada perpaduan kita sesama umat Islam apatahlagi bangsa Melayu yang ada di Malaysia ini cukup unik kerana lahirnya kita maka Islam agama kita berbanding negara Islam lain yang belum tentu Islam agama mereka walaupun ibu bapa mereka berugama Islam.

Dalam menyatakan perpaduan agar sesama orang Melayu bersatu Gomo tak menafikan yang blog Papa Gomo ini agak keras terutamanya dalam nak menyedarkan pembaca terutama dalam mengkritik pimpinan Melayu didalam pembangkang seperti PKR dan PAS.

Walaupun blog Papa Gomo ini dilihat pro kepada kerajaan Barisan Nasional terutamanya UMNO namun kebebasan dalam bersuara blog ini tidak hanya tertumpu kepada pembangkang semata mata kerana blog ini juga amat pedas kritikannya ke atas Barisan Nasional terutamanya UMNO.

Mungkin ramai yang melihat Blog Papa Gomo ini hanya mensasarkan kepada Anwar Ibrahim semata mata walhalkan jika anda perhatikan Papa Gomo sudah beberapa kali memberikan teguran kepada Perdana Menteri Najib Razak, Timbalan Menteri syok sendiri Saifuddin Abdullah dan beberapa pimpinan didalam Barisan Nasional. Inilah keterbukaan yang ada dalam Papa Gomo kerana kita perlu menegur jika ianya boleh membantu rakyat Malaysia.

PRU 2008

Saat Ini Gomo sedang mengenangkan malam pilihanraya 2008 yang mana Gomo ikuti keputusan pengundian secara langsung melalui berita Awani pada lewat petang itu dikedai mamak. Satu persatu keputusan keluar dan Gomo lihat reaksi orang ramai yang berada disekitar Gomo ada yang bersorak dan ada yang menggelengkan kepala. Parti mana mereka? Gomo tidak tahu kerana waktu itu 2008 Gomo tidak arif untuk berbicara soal politik.

Malam itu gamat lah disana sini bahawa Pembangkang menang besar yang mana waktu itu mereka memberikan kemenangan yang tidak cukup buat kerajaan Barisan Nasional untuk meraih 2/3 daripada kerusi Parlimen yang dipertandingkan. Pembangkang berjaya mengekalkan Kelantan dan menawan 4 negeri iaitu Pulau Pinang, Kedah, Perak dan paling mengejutkan Selangor.

Gomo tidak ambil kisah kemenangan besar pembangkang pada malam itu sehinggalah Gomo melintasi 2 buah restoran Cina. Agak kaget Gomo apabila melihat masyarakat Cina yang berada di restoran tersebut bersorak kegembiraan dengan kekalahan besar Barisan Nasional. Gelas bertemu gelas dan pada malam itu Gomo dapat lihat mereka meraikan kemenangan besar Pakatan Pembangkang sehingga larut pagi.


Gomo waktu itu tidak faham apa yang elok dan apa yang tidak elok dengan kekalahan besar Barisan Nasional kerana waktu itu Gomo belum lagi mempunyai Blog melainkan menjadi tukang komen dalam musuh utama iaitu Blog Anwar Ibrahim.

Esoknya seawal pagi lagi Gomo membeli suratkabar Utusan bagi melihat keputusan penuh pilihanraya 2008. Tidak cukup dengan membaca di kedai mamak Gomo pulang ke rumah dan membuat analisa kerana ingin mengetahui mengapa kaum Cina bersorak riang pada malam sebelumnya. Apabila selesai Gomo melihat keputusan pilihanraya 2008 barulah Gomo sedar bahawa parti pembangkang dikuasai oleh kaum Cina yang mana atas sebab sebab tersebutlah mereka meraikan kemenangan besar Pakatan Pembangkang.


5 Ekor Babi Meraikan 5 Negeri Yang berjaya Pakatan Menangi PRU2008

DAP parti Cina manakala PKR juga kuat dengan kemenangan calon Kaum Cina. Melayu dalam PAS dan PKR tidak berjaya mengatasi dominasi kemenangan kaum Cina dalam DAP dan PKR.

Pulau Pinang dikuasai DAP secara total, Perak juga begitu dan ianya juga sama di Selangor yang mana kuasa utama adalah parti DAP. Gomo waktu itu tidak mngetahui latar belakang parti DAP melainkan teringat kata seorang Guru waktu Gomo bersekolah dulu apabila beliau melihat satu bendera DAP dipasang dipagar sekolah

"Pantang nenek moyang aku dengan bendera Rocket ni"

Cikgu Gomo waktu itu terus mencabut bendera DAP dan membakar bendera tersebut dengan mukanya yang bengis.

Kerana teringat apa yang berlaku waktu sekolah lalu dan analisis kemenangan besar DAP pada PRU tahun itu Gomo mencari maklumat apa parti DAP ini? Siapa mereka? Ideologi apa mereka ini?Serius Gomo katakan apabila Gomo mengetahui sejarah DAP, Gomo jadi marah, memberontak jiwa dan paling teruk waktu itu Gomo tidak senang duduk. DAP adalah serpihan parti PAP yang kini menjadi kerajaan kekal Singapura negeri yang dulunya milik orang Melayu yang kini hanya lambang muka melayu di note dollar mereka dan lagu kebangsaan mereka yang dalam bahasa Melayu sahaja. Warisan Melayu yang lain dicampakkan ke flat flat seluruh Singapura menjadikan Melayu Singapura menumpang dinegeri mereka sendiri.

Paling Gomo berangin satu badan apabila mengetahui yang PAP adalah sayap parti Komunis yang telah membunuh ribuan rakyat Malaya terutama orang Melayu pada waktu getir sebelum kita mencapai kemerdekaan dan selepas kemerdekaan. DAP menyokong Chin Peng ketua Komunis yang kini tinggal di Thailand. Teringat cerita Bukit Kepong yang mana perjuangan demi mempertahankan kedaulatan negara berakhir dengan pembunuhan kejam Komunis yang diketuai Chin Peng.

Hari demi hari berlalu Gomo mengikuti perkembangan politik negara secara berkeseorangan kerana waktu itu Gomo tiada teman politik melainkan berjuang secara berseorangan. Tampa diarah tampa disuruh Gomo bangkit untuk menyedarkan orang Melayu situasi yang mungkin Melayu tidak sedar agenda halus parti DAP ini.Sejak dari itu sehingga kini Gomo teruskan perjuangan dan hasilnya semakin lama Gomo mempelajari sejarah parti parti ini Gomo lihat satu persatu agenda bangsat DAP dalam menjadikan Malaysia negara republik sepertimana yang berlaku kepada Singapura.

Hari ini 43 juta pembaca yang terdiri dari pelbagai jenis lapisan sama ada agama, bangsa mahupun negara. Ada yang mengatakan Papa Gomo Racist, ada yang menyatakan Papa Gomo lucah, ada juga yang menyatakan Papa Gomo pejuang. Itu semua penilaian masing masing kerana pada Gomo PRU 13 ini tugas Blog Papa Gomo adalah memastikan Barisan Nasional menang dengan majoriti 2/3 serta menyedarkan Melayu agar bersatu sebelum bumi bertuah ini menjadi milik orang.

Melayu penentu kerajaan yang seterusnya, apakah Lim Guan Eng  DAP yang bakal menerajui negara ataupun Melayu Najib Razak UMNO kekal menjadi Perdana Menteri kita. Orang Melayu harus sedar, jika bukan Melayu siapa lagi yang kita nak harapkan menjadi pimpinan kita di bumi Melayu ini. Jangan harapkan Anwar Ibrahim yang juga orang Melayu kerana Anwar Ibrahim lah orang Cina semakin besar kepala sejak tragedi 13 Mei yang lalu.Psssttt.... Semoga Orang Melayu sedar tugas berat kita mempertahankan hak orang Melayu pada pilihanraya ke 13 ini. Amin....


sumber PAPAGOMO

1 comment:

  1. KAMI SEKELUAR TAK LUPA UCAP PUJI SUKUR KEPADA ALLAH S,W,T DAN TERIMA KASIH BANYAK KEPADA AKI,RUSLAN KARNA NOMOR GHOIB/RITUAL YANG AKI, BERIKAN 4D (8301) BENAR BENAR TEMBUS 100% DAN SAYA MEMENANGKAN 230 RIBU RINGGIT ALHAMDULILLAH, SEKARANG SAYA BISA BALIK INDONESIA DAN MEMBELI RUMAH DAN KERETA WALAUPUN SAYA CUMA TKI YANG BEKERJA DI KILANG SELANGOR MALAYSIA, INI ADALAH KISAH NYATA DARI SAYA.JIKA ANDA PENUH KEPERCAYAAN DAN KEYAKINAN SILAH ANDA TELEPON LANGSUNG AKI RUSLAN SALEH DI NOMOR (_+_6_2_8_1_2_4_3_4_7_7_4_5_5_)KERANA DIA ADALAH SUHU SPIRITUAL TERKENAL DI INDONESIA ATAU KUNJUNGI WEPSITE KLIK DISINI
    JADI TEMAN YANG DALAM KESUSAHAN JANGAN PERNAH PUTUS ASAH, KALAU SUDAH WAKTUNYA TUHAN PASTI KASIH JALAN’TERIMAH KASIH..    JIKA ANDA BUTUH ANGKA RITUAL 2D 3D 4D 5D 6D DI JAMIN 100% JEBOL ATAU PUNYA MUSTIKA GHAIB INGIN DIPAKAI MENARIK UANG BILAH BERMINAT TELEPON AKI RUSLAN SALEH NMR (_0_8_1_2_4_3_4_7_7_4_5_5_) ATAU KUNJUNGI WEPSITE KLIK DISINI

    ReplyDelete