Thursday, 14 March 2013

GURU MULUT CELUPAR HINA PASUKAN KESELAMATAN TERIMA PADAH AKHIRNYA DITANGKAP
Bahana Facebook dan taksubnya dengan Pakatan Pembangkang telah membuatkan seorang guru sanggup ‘memaki’ polis yang berjuang demi mempertahankan negara di Lahad Datu dan Semporna, Sabah.


Tanpa berselindung dan mempamerkan wajahnya yang tampan itu seolah-olah mencabar pihak berkuasa termasuk Jabatan Pelajaran Negeri untuk menangkapnya. Dan menerusi rakan blogger MPP Online, Cikgu Lofti Nor yang bertanggungjawab itu telah ditangkap biarpun cuba untuk bersembunyi.
  

Seorang guru yang diburu oleh pihak polis kerana menghina pasukan keselamatan yang bertugas di Lahad Datu Sabah, dilaporkan telah ditangkap ketika sedang bersembunyi.

Guru berkenaan sebelum ini membuat kenyataan menghina pasukan keselamatan sebagai ‘anjing’ dan menganggap kematian mereka sebagai ‘mati katak’ dalam laman sosial Facebook miliknya.

Ketua Polis Kelantan, Datuk Jalaluddin Abdul Rahman berkata, lelaki itu, Mohd. Lotfi Nor, 37, yang berasal dari Pasir Putih.

Pihak Polis juga telah membuka kertas siasatan berhubung laporan polis yang dibuat sebelum ini mengikut Seksyen 41 Akta Hasutan 1948.

“Siasatan segera akan dijalankan kerana tindakan lelaki itu yang dipercayai mengajar di Sekolah Kebangsaan (SK) Tok Bali, Pasir Puteh di sini bukan sahaja melampau tetapi boleh meracuni fikiran orang ramai.


Ini merupakan kes kedua dalam tempoh sehari selepas pagi tadi, Naib Presiden PKR Tian Chua dihadapkan ke Mahkamah, Jalan Duta dengan tuduhan di bawah Akta Hasutan.

Selepas ini akan ramai lagi mereka yang terlibat dalam memaki anggota keselamatan khususnya mereka yang taksub kepada Pakatan Pembangkang yang selama ini mendendami Kerajaan BN. 

1 comment:

  1. KAMI SEKELUAR TAK LUPA UCAP PUJI SUKUR KEPADA ALLAH S,W,T DAN TERIMA KASIH BANYAK KEPADA AKI,RUSLAN KARNA NOMOR GHOIB/RITUAL YANG AKI, BERIKAN 4D (8301) BENAR BENAR TEMBUS 100% DAN SAYA MEMENANGKAN 230 RIBU RINGGIT ALHAMDULILLAH, SEKARANG SAYA BISA BALIK INDONESIA DAN MEMBELI RUMAH DAN KERETA WALAUPUN SAYA CUMA TKI YANG BEKERJA DI KILANG SELANGOR MALAYSIA, INI ADALAH KISAH NYATA DARI SAYA.JIKA ANDA PENUH KEPERCAYAAN DAN KEYAKINAN SILAH ANDA TELEPON LANGSUNG AKI RUSLAN SALEH DI NOMOR (_+_6_2_8_1_2_4_3_4_7_7_4_5_5_)KERANA DIA ADALAH SUHU SPIRITUAL TERKENAL DI INDONESIA ATAU KUNJUNGI WEPSITE KLIK DISINI
    JADI TEMAN YANG DALAM KESUSAHAN JANGAN PERNAH PUTUS ASAH, KALAU SUDAH WAKTUNYA TUHAN PASTI KASIH JALAN’TERIMAH KASIH..    JIKA ANDA BUTUH ANGKA RITUAL 2D 3D 4D 5D 6D DI JAMIN 100% JEBOL ATAU PUNYA MUSTIKA GHAIB INGIN DIPAKAI MENARIK UANG BILAH BERMINAT TELEPON AKI RUSLAN SALEH NMR (_0_8_1_2_4_3_4_7_7_4_5_5_) ATAU KUNJUNGI WEPSITE KLIK DISINI

    ReplyDelete