Thursday, 10 January 2013

[PANAS] MERU BANGKIT TOLAK PAKATAN #JOMTOLAKPAKATAN - 2,000 RAKYAT KELUARTekejut besar aku malam tadi bila melihat ribuan orang memenuhi jalan Taman Berkat hingga melimpah keluar ke Jalan Besar Meru. Aku yang memang nak melalui untuk ke taman tersebut naik takut dibuatnya. Pak Aji, Mak Aji, Tok Imam, Melayu, Cina, India dan yang kecik beasar semuanya ada.

Tapi bila aku tengok alamat tempat program aku yang aku nak pergi malam tadi menjadikan aku tenang dan bersyukur ke hadrat Allah swt kerana tak menyangka begitu ramai orang akan hadir untuk mendengar ceramat tersebut.


Himpunan Rakyat 20 Dalil Tolak Pakatan  yang dianjurkan oleh Sekretariat Tolak Pakatan telah memilih Meru sebagai destinasi pertama dalam roadshownya untuk mengajak rakyat beramai-ramai menolak Pakatan Rakyat di Selangor.

Himpunan yang berlangsung di Dataran Pentas Rakyat, No 17, Taman Berkat, Pekan Meru, Klang pada jam 9.00 malam itu telah berjayamengumpulkan lebih 2000  penduduk setempat. Penceramah-penceramah terdiri daripada Presiden 4 Justice, Presiden Jaringan Cina Malaysia (JCM) dan Presiden Nambikai manakala penceramah utama ialah Presiden JATI dan Presiden PERKASA.

Memang sangat menarik ceramah yang disampaikan dan penduduk yang hadir memberikan tumpuan yang penuh mendengar segala pendedahan tentang penyelewangan dan salah laku dalam Pakatan Rakyat yang dianggotai PAS, PKR dan DAP.

Kesimpulan ceramah malam tadi berjaya memberikan kesedaran kepada mereka yang hadir tentang bahaya mengundi Pakatan Rakyat dalam PRU yang akan tiba tidak Lama lagi.
#JOMTOLAKPAKATAN


No comments:

Post a Comment