Tuesday, 29 January 2013

Nik Aziz Dakwa Wanita Kena Cerai Sebab Bermasalah, Termasuk @abby_abadi112
Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyifatkan semua wanita yang menjadi janda akibat diceraikan suami semuanya dikalangan golongan wanita yang bermasalah.

“Saya tidak suka sebut keburukan orang lain. Awak fikir sendiri mana boleh seorang suami ceraikan isterinya kalau tidak ada masalah.

Kenyataan itu dibuat ketika mempertahankan pendirian Pas berhubung pemecatan terhadap bekas Timbalan Presiden Pas, Nasharudin Mat Isa sekaligus dilucutkan sebagai anggota Majlis Syura.

Nik Aziz juga mahu semua pihak memikirkan sendiri perbuatan dan sikap pemimpin itu terhadap Pas selama ini.

"Semua benda kena ikut kaedah, kalau di syarikat pekerja boleh dibuang jika buat hal, begitu juga pemain bola sepak boleh juga dibuang kalau tidak tunjuk prestasi baik, ini lebih-lebih lagi kalau bercakap soal Islam, lagi kena cermat," katanya di sini hari ini.

Semalam, Setiausaha Majlis Syura, Datuk Nik Zawawi Nik Salleh mengesahkan Nasharudin digugurkan dari jawatan Majlis Syura, setelah didapati melanggar peraturan-peraturan berjemaah seperti yang ditetapkan parti.
 
Pemecatan bekas Timbalan Presiden Pas itu jelas menunjukkan sikap sebenar parti yang memperjuangkan Islam, jawatan bekas Timbalan Presiden adalah satu jawatan kedua tertinggi didalam parti, individu yang memegang jawatan itu pastinya orang penting didalam menentukan hala tuju sesebuah parti, maka bagaimana boleh kita fikir orang sepenting itu boleh dipecat?

Satu keadaan yang sangat luar biasa, apakah perjuangan parti yang memperjuangkan Islam sanggup membuang orang yang mengucap dua kalimah syahadah demi kaum kafir yang jelas menentang dasar Islam, atau adakah bekas Timbalan Presiden Pas itu menentang perlaksanaan hukum hudud sebagaimana yang ditentang oleh Karpal Singh. Anda Mampu Mengubahnya.

Kalau ikut teori Nik Aziz, Abby Abadi pun bermasalah juga, patutlah diceraikan suami, selalunya orang yang bermasalah turut akan pilih parti yang bermasalah.

No comments:

Post a Comment