Wednesday, 12 December 2012

DAP buat janji tak timbul kekecohan jika kalah PRU 13

DAP berjanji tidak mewujudkan kekecohan sekiranya mereka gagal menubuhkan kerajaan pada pilhan umum ke-13 nanti, sambil mencabar parti lain untuk membuat perjanjian yang sama.

 “Kami telah kata kami akan hormat pilihan orang dalam pilihan raya depan ini; jika kami tidak dipilih atau terpilih sebagai kerajaan oleh rakyat, kami tidak akan buat kekecohan,” kata ketua Wanita DAP, Chong Eng semasa Kongres Kebangsaan Wanita dan Pemuda Sosialis (DAPSY) disini hari ini.

 Beliau turut menggesa pengerusi Barisan Nasional (BN) dan perdana menteri Datuk Seri Mohd Najib Razak untuk “membuat komitmen sama jika BN tewas dalam pilihan raya, (dengan janji) mereka juga akan memberikan laluan kepada Pakatan untuk memerintah secara aman”

.

 Mantan PM, Tun Dr Mahathir Mohamad memberikan amaran bulan lepas pembangkang Pakatan Rakyat (PR) mungkin akan menganjurkan demonstrasi jalanan sekiranya tewas dalam pilihan raya umum (PRU) yang bakal menjelang sebelum April tahun depan.Tetapi pemimpin PR menolak pandangan amaran tersebut dengan berkata mereka tetap menyokong proses demokrasi yang termaktub dibawah Perlembagaan Persekutuan, termasuk pilihan raya. 


p/s : boleh percaya ke dengan cakap-cakap kosong parti paling rasis dalam negara ni. yang kaki demostrasi ni memang puak-puak PR, dalang segala demostrasi pastinya datang dari Mat China Doll@Anwar Ibrahim sendiri. pasti kita tak boleh lupa bila masa BERSHIT yang lalu, Anwar adalah dalangnya.

kredit pada : http://mypenangonline.blogspot.com/2012/12/dap-buat-janji-tak-timbul-kekecohan.html

No comments:

Post a Comment