Thursday, 10 January 2013

Biar Betol ?? PAS Kelantan upah peserta perhimpunan #KL112


Sudah menjadi amalan PAS yang akan mengerahkan ahli-ahlinya menjadi benteng perhimpuanan mahupun demostrasi jalanan bagi memastikan Himpunan Kebangkitan Rakyat (HKR) #KL112 yang dikatakan berhubung kait dengan Samsidar Taharin sebagai saksi utma kes saman Anwar Ibrahim terhadap Nallakarupan.

Difahamkan ahli-ahli PAS Kelantan yang hadir akan diberikan bantuan (sogokan) kewangan setiap seorang. Manakala DUN pula diminta mengerahkan 10 orang penghulu menyediakan sebuah kereta dan membawa seramai 5 org peserta.

Setiap penghulu dikatakan akan menerima bayaran sebanyak RM300 seorang untuk tugas ini. Dengan ini PAS Kelantan perlu mengeluarkan wang kepada 45 DUN x 10 Penghulu x RM300 = RM135,000.

Ini dikatakan tidak termasuk duit poket peserta, perbelanjaan penyediaan makanan, penempatan dan sekurang-kurangnya sebuah bas disetiap kawasan DUN untuk membawa ahli-ahli PAS dan penyokong HKR #KL112.

Apa yang pasti, perhimpunan ini tidak akan menguntungkan Anwar Ibrahim mahupun Samsidar Taharin kerana mahu atau tidak Samsidar perlu hadir kemahkamah sebagai saksi yang dinamakan oleh Nallakarupan.

Sumber.
 

No comments:

Post a Comment