Friday, 18 January 2013

Tun M gempur Permatang Pauh esok!Tun Dr Mahathir akan turunkan ke Permatang Pauh esok untuk bercakap dalam satu program satu hari untuk membincangkan mengenai ekonomi Melayu anjuran Perkasa Pulau Pinang.

Mungkin ini adalah kali pertama Tun M turunkan ke Permatanag Pauh sejak dari zaman Anwar dipecat. Tak tahu pula bila terakhir dia pergi ke Permataag Pauh.

Mutakhir ini, anwar sudah menurun popularitinya di Permatang Pauh. Setelah sekian lama, ramai sudah mula sedar akan angkara Anwar dan pendirian dan pandangannya yyang begitu menyeleweng. Lain pula, kuatnya dia berbohong, putarbelit dan fitnah.

Petunjuk yang dapat dilihat adalah ketika dia adakan rumah terbuka Hari Raya lepas di mana hanya 1,000 orang saja yang hadhir.

Kehadhiran di programnya di Permatanag pauh pun dah slow sampai hanya 300-400 orang saja. Adakala ia perlu bawa orang PAS untuk isi kehadhiran.

Lawatannya berjumpa rakyat yang tak kerap dapat dipihat rakyat tak lagi menerpa nak jumpa dia. Tak ada lagi entourage dan ramai yang ikut serta.

Jangan tolak kemungkinan Anwar Ibrahm boleh digugat di Permatang Pauh.

Acara Tun M besuk akan diadakan di UiTM Permatang Pauh dan acara bermula pada pukul 9 pagi. Tak pasti pukul berapa Tun M akan berucap. Datang awal untuk dapatkan tempat duduk.

No comments:

Post a Comment