Tuesday, 22 January 2013

500 RIBU DI KL112, PERCAYALAH PADA MAT SABU KALI NI..KAH KAH KAHSaya betul-betul takut dengan kata-kata Mat Sabu bahawa kehadiran seramai “500,000” orang peserta Himpunan “Shamsidar 1.0” di Stadium Merdeka tempohari kononnya adalah petanda “amaran akhir” dari “rakyat” kepada BN. 

Hampir “terkucil” saya dibuatnya. Menggigil seluruh sendi dan anggota tubuh bila mendengar kata-kata Mat Sabu itu. Dahsyat sungguh rupanya. Dari jumlah 100,000 orang, kini peserta himpunan yang tidak mendapat sambutan itu meningkat kepada 500,000..!!! 

Anda semua tak takut, kah? Tidak menggeletar dengan “amaran akhir” itu? Rasa macam nak kiamat agaknya… 

Paling menarik, Mat Sabu sendiri memberi amaran bahawa kononnya rakyat Malaysia akan turun keluar ke jalanraya dan humban BN. Tak tahulah ke mana dia nak humban BN, tapi saya memang “takut” sangat. Takut kena humban dengan Mat Sabu! 

“Kalau berlaku penipuan, rakyat akan keluar ke jalan raya lagi untuk humban mereka,” – Mat Sabu, Ibu Pejabat PAS, Jalan Raja Laut, 16 Januari 2013. 

Cuba teliti kata-kata Mat Sabu itu. Ia bukan sekadar amaran, malah ia merupakan kata-kata ugutan terhadap kerajaan BN dan semua rakyat Malaysia yang majoritinya menolak Pakatan Haram secara total. 

Mat Sabu mungkin tahu bahawa Pakatan Haram akan kalah lagi pada PRU ke-13 ini dan dia mungkin sedar bahawa BN mungkin akan menang majoriti lebih dari 2/3 nanti. Dan dia sudah ada rancangan untuk mengatasi kemenangan BN itu…

Baca seterusnya di Perak Today

No comments:

Post a Comment