Wednesday, 13 March 2013

Lahad Datu Terkini !! Seorang Lagi Anggota Tentera Syahid !!Prebet Ahmad Farhan Ruslan, anggota tentera yang terkorban dalam kemalangan jalan raya ketika mengiringi konvoi menghantar bekalan makanan kepada pasukan keselamatan yang bertugas dalam Operasi Daulat di Lahad Datu, Sabah, hari ini, amat berminat menyertai tentera. 

Bapa saudaranya, Mohd Zaki Ghani, 47, berkata Allahyarham menyertai pasukan tentera dua tahun lepas sebagai mewarisi pekerjaan bapanya, Ruslan Hassan, 50, seorang pesara tentera.

"Arwah menunjukkan minat yang mendalam dalam bidang ketenteraan sejak kecil lagi sebab itu dia amat bersemangat menyertai gerakan dalam operasi itu," katanya kepada pemberita ketika ditemui di rumahnya di Perumahan Desa Darulnaim II, Pasir Tumboh, di sini malam ini.

Suasana sedih dan hiba menyelubungi rumah keluarga itu terutama apabila ibu Allahyarham, Roslawati Ghani, 44, terpaksa dipapah sebaik menerima berita kematian anaknya yang disampaikan oleh beberapa anggota tentera yang mengunjungi rumahnya pukul 3.30 petang ini.

Mohd Zaki berkata Ahmad Farhan, 21, menelefon ibunya minggu lepas menyatakan dia akan memasuki kawasan operasi hari ini bersama anggota Batalion 3 Rejimen Askar Melayu Diraja (RAMD) yang berpangkalan di Sabah.

Mohd Zaki seorang guru yang tinggal di Lundang mendapat tahu kemalangan yang menimpa anak saudaranya itu melalui telefon daripada seorang lagi anak saudaranya.

"Saya bergegas ke rumah kakak saya (Roslawati) kerana khuatir terjadi sesuatu yang tidak diingini apabila menerima berita yang menyedihkan itu, kerana ayah arwah tiada di rumah kerana ada urusan peribadi di Singapura," katanya.

Katanya kali terakhir beliau menemui Ahmad Farhan pada hari raya Aidiladha lepas, sebelum kembali ke kem tempat dia bertugas di Sabah.

"Saya tidak menduga itu adalah pertemuan terakhir dengan arwah yang memang rapat dengan saya dan semua keluarganya," katanya.

Jenazah Allahyarham dijangka tiba pagi esok dan akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Pasir Tumbuh di sini.

Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Datuk Seri Mustapa Mohamed yang menziarahi keluarga Allahyarham, turut menyampaikan sumbangan wang ehsan sebanyak RM10,000.


sumber AAJK

1 comment:

  1. KAMI SEKELUAR TAK LUPA UCAP PUJI SUKUR KEPADA ALLAH S,W,T DAN TERIMA KASIH BANYAK KEPADA AKI,RUSLAN KARNA NOMOR GHOIB/RITUAL YANG AKI, BERIKAN 4D (8301) BENAR BENAR TEMBUS 100% DAN SAYA MEMENANGKAN 230 RIBU RINGGIT ALHAMDULILLAH, SEKARANG SAYA BISA BALIK INDONESIA DAN MEMBELI RUMAH DAN KERETA WALAUPUN SAYA CUMA TKI YANG BEKERJA DI KILANG SELANGOR MALAYSIA, INI ADALAH KISAH NYATA DARI SAYA.JIKA ANDA PENUH KEPERCAYAAN DAN KEYAKINAN SILAH ANDA TELEPON LANGSUNG AKI RUSLAN SALEH DI NOMOR (_+_6_2_8_1_2_4_3_4_7_7_4_5_5_)KERANA DIA ADALAH SUHU SPIRITUAL TERKENAL DI INDONESIA ATAU KUNJUNGI WEPSITE KLIK DISINI
    JADI TEMAN YANG DALAM KESUSAHAN JANGAN PERNAH PUTUS ASAH, KALAU SUDAH WAKTUNYA TUHAN PASTI KASIH JALAN’TERIMAH KASIH..    JIKA ANDA BUTUH ANGKA RITUAL 2D 3D 4D 5D 6D DI JAMIN 100% JEBOL ATAU PUNYA MUSTIKA GHAIB INGIN DIPAKAI MENARIK UANG BILAH BERMINAT TELEPON AKI RUSLAN SALEH NMR (_0_8_1_2_4_3_4_7_7_4_5_5_) ATAU KUNJUNGI WEPSITE KLIK DISINI

    ReplyDelete