Monday, 11 March 2013

HANGAT! BOB LOKMAN BAGI CERAMAH SERANG PAS DAN PAKATAN TIDAK TEPATI JANJI DI KELANTANSangat mengejutkan bila cicit ulama terkenal Kelantan, Bob Lokman menyamakan program “Janji Ditepati” yang diilhamkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, sebagai “Janji Iblis” yang perlu dijauhi umat Islam dan rakyat. Tak tahulah dari mana cicit Tok Kenali itu dapat “wahyu”, tapi nampaknya fatwa “ostat segera” yang gemar meniru moyangnya memegang ranting kayu itu semakin menyimpang dari ajaran dan sunnah yang dianjurkan Rasulullah SAW.

Saya yakin, kalaulah Tok Kenali masih hidup, berkemungkinan besar Bob Lokman akan dibelasah menggunakan ranting atau tongkat ulama tersohor itu. Setahu saya dan umat Islam di negara ini tahu mengenai sifat menepati janji. Umat Islam sememangnya dituntut untuk menepati janji dan berdasarkan hadis Rasulullah SAW, tidak menepati janji itu adalah sifat golongan munafik.

Jadi, adalah berlawanan sangat jika Bob Lokman mengatakan “Janji Ditepati” itu sebagai “Janji Iblis”. Sebagaimana maklum, iblis memang suka mereka-mereka yang mungkir janji, bukan? Dari itu, secara mantiknya adalah jelas menunjukkan iblis membenci program “Janji Ditepati” kerana program tersebut ternyata mengamalkan sunnah yang dituntut Rasulullah SAW dan ajaran Islam sebenar!

Mengapa Bob Lokman takut dan benci sangat dengan program “Janji Ditepati”? Apakah dia juga sama seperti iblis yang takut dan benci umat Muhammad SAW mengamalkan ajaran Islam di negara ini? Saya faham Bob Lokman menyokong pembangkang. Tapi kalau nak bangkang pun, bangkanglah sesuatu yang wajar. Kalau perkara mulia dan sangat dituntut Islam pun dia nak bangkang, apakah logiknya dia berbuat demikian?

Harapan saya supaya Bob Lokman menggunakan akal dan ilmu sebelum bercakap. Mungkin Bob kurang ilmu, tapi saya yakin dia ada akal. Tapi kalau akalnya hanya “sejengkal”, tak payahlah berceramah, buat malu PAS saja…kan?

1 comment:

  1. KAMI SEKELUAR TAK LUPA UCAP PUJI SUKUR KEPADA ALLAH S,W,T DAN TERIMA KASIH BANYAK KEPADA AKI,RUSLAN KARNA NOMOR GHOIB/RITUAL YANG AKI, BERIKAN 4D (8301) BENAR BENAR TEMBUS 100% DAN SAYA MEMENANGKAN 230 RIBU RINGGIT ALHAMDULILLAH, SEKARANG SAYA BISA BALIK INDONESIA DAN MEMBELI RUMAH DAN KERETA WALAUPUN SAYA CUMA TKI YANG BEKERJA DI KILANG SELANGOR MALAYSIA, INI ADALAH KISAH NYATA DARI SAYA.JIKA ANDA PENUH KEPERCAYAAN DAN KEYAKINAN SILAH ANDA TELEPON LANGSUNG AKI RUSLAN SALEH DI NOMOR (_+_6_2_8_1_2_4_3_4_7_7_4_5_5_)KERANA DIA ADALAH SUHU SPIRITUAL TERKENAL DI INDONESIA ATAU KUNJUNGI WEPSITE KLIK DISINI
    JADI TEMAN YANG DALAM KESUSAHAN JANGAN PERNAH PUTUS ASAH, KALAU SUDAH WAKTUNYA TUHAN PASTI KASIH JALAN’TERIMAH KASIH..    JIKA ANDA BUTUH ANGKA RITUAL 2D 3D 4D 5D 6D DI JAMIN 100% JEBOL ATAU PUNYA MUSTIKA GHAIB INGIN DIPAKAI MENARIK UANG BILAH BERMINAT TELEPON AKI RUSLAN SALEH NMR (_0_8_1_2_4_3_4_7_7_4_5_5_) ATAU KUNJUNGI WEPSITE KLIK DISINI

    ReplyDelete