Friday, 11 January 2013

Presiden Majlis Peguam SMS Ahli-Ahli Untuk Turut Berdemo KL112 ??



Presiden Majlis Peguam berOTAK PEMBANGKANG melalui sebaran SMSnya telah MENGARAHKAN ahli-ahlinya untuk turut serta “berdemo” di Himpuan Kebangkitan Rakyat (HKR) pada 12 Jan 2013 dengan ALASAN MELOYAKAN bagi memantau perhimpuanan yang akan berlangsung pada 12 Januari 2012.

Badan profesional yang cukup terkenal dengan BELAGAK BAGUS, dan didakwa menjadi dalang perhimpunan BERSIH tapi KOTOR sehingga para peserta Bersih (lebih tepat BERSHIT!) berani melanggar UNDANG- UNDANG sehingga tercetusnya pergaduhan serta mengakibatkan kerosakan hartabenda dan kecederaan pada pihak keselamatan. Peserta tidak merasa takut kerana mereka dan bertindak kurang ajar melanggar undang-undang kerana adanya peguam-peguam yang mendalangani perhimpunan tersebut.

Apa tindakan dan pendirian majlis peguam ketika itu? Mudah, kerajaan dan pasukan keselamatan telah dipersalahkan, sedangkan terang-terang semuanya bermula dengan provokasi perserta yang diketuai oleh pengkhianat negara, Anwar Ibrahim.

Menurut kiriman SMS, majlis peguam telah menubuhkan pasukan pemantau KONONnya bagi memastikan HKR tidak dicemari perkara yang tidak diingin. Sedangkan Majlis Peguam itu sendiri tidak bersikap nutral Sepatutnya Majlis Peguam boleh menasihati penganjur KL112 sebelum cadangan perhimpunan diadakan. Apa yang boleh dibayangkan, Presiden sendiri bersekongkol dengan penganjur.

Yang jelas, perhimpunan ini tidak mendatangkan apa-apa kebaikan pada negara, malah memberi kesan buruk jangkapanjang. Ianya lebih pada kepentingan manusia bernama Anuwar Ibrahim yang kini sedang menunggu perbicaraan saman terhadap bekas rakan baiknya Nallakaruppan dan ingin menyelamatkan Samsidar yang merupakan salah seorang saksi penting Nalla.


No comments:

Post a Comment