Monday, 7 January 2013

PEDASSS..!!! BILA ANAK DARA TUA DI SELANGOR MENYALAK PASAL AIR...!!!

Faekah-Setpolblur[2]

Sudah lama saya tidak mendengar khabar berita mengenai Setiausaha Politik Menteri Besar, Faekah Husin. Dulu ketika baru dilantik, dia bagaikan “singa betina” garang tak kena tempat. Tapi selepas dia dikatakan telah “dibalun” oleh “team” Anwar dan Azmin, dia seolah-olah hilang taringnya.

Namun baru-baru ini dia kembali bersuara. Dia bercakap mengenai masalah air di Selangor di mana dengan bangganya Faekah memberi tahu tentang TUJUH buah lori yang disediakan “boss”nya untuk mengatasi masalah bekalan air di Kuala Lumpur dan seluruh Selangor.

Dia turut mengutuk SYABAS yang kononnya gagal bertindak cekap ekoran kegagalan rumah pam air. Kononnya lagi syarikat konsesi itu tidak menjalankan pemeriksaan berkala di rumah-rumah pam tersebut sehingga menyebabkannya sering rosak teruk.


Faekah juga menyokong serangan “boss”nya, Khalid “Gagap”yang menuduh Kerajaan Pusat sengaja melambat-lambatkan proses penstrukturan semula industri air sedangkan kita semua tahu betapa komitednya Kerajaan Pusat terhadap cadangan Khalid itu.

Bila direnung kembali kenyataan “anak dara tua” ini meroyan, saya tertanya-tanya, cukupkah TUJUH buah lori tangki air dari PBT itu untuk mengatasi masalah bekalan air di seluruh kawasan yang terlibat di Kuala Lumpur dan Selangor.

Misalnya di kawasan Gombak saja, ia melibatkan sebanyak 54 kawasan yang mengalami gangguan bekalan air tidak berkala. Mampukah TUJUH buah lori Faekah itu “cover” semua tempat? ....selanjutnya diSINI

No comments:

Post a Comment