Tuesday, 8 January 2013

Menteri Dalam Negeri Ingatkan Peserta Himpunan Agar Jangan Mencetuskan Huru Hara


Pihak pembangkang harus memastikan perhimpunan yang dijadualkan anjuran mereka pada Sabtu ini tidak bertukar menjadi rusuhan.

Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata semua pihak perlu memastikan agar perhimpunan tersebut tidak mencetuskan rusuhan seperti yang berlaku semasa perhimpunan Bersih lalu.

"Saya berharap pihak penganjur mengadakan perjumpaan bersama pihak polis berhubung langkah keselamatan yang perlu dipatuhi.

"Saya cukup yakin bahawa Ketua Polis Negara telah memantau keadaan ini dan boleh memastikan apa yang kita bimbang tidak akan berulang. Yang penting sekarang kita belajar daripada apa yang berlaku pada perhimpunan Bersih dahulu di mana berlakunya huru-hara dan rusuhan jalanan," katanya kepada pemberita di Seremban selepas majlis taklimat persediaan Barisan Nasional menghadapi Pilihan Raya Umum ke-13 hari ini.
Turut hadir pada majlis taklimat tersebut ialah Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Hishammuddin turut mengingatkan agar peserta yang menyertai perhimpunan tersebut tidak keluar berarak beramai-ramai.

"Ketenteraman awam mesti ditekankan. Saya percaya majoriti rakyat Malaysia memahami dan mahukan hak mereka terhadap ketenteraman dan keamanan dipelihara," Read More.....

Lagi Panas Isu Kalimah ALLAH Yang di LACURKAN PAS KLIK DISINI 


sumber : PapagomoNo comments:

Post a Comment