Tuesday, 15 January 2013

FUH!!! Gadis ni tolak jodoh lelaki Kelantan...


Gua terbaca mengenai seorang gadis yang telah mengeluarkan kenyataan yang boleh dikatakan menghina lelaki-lelaki dari negeri Kelantan Darul Naim.

Beliau telah menulis dilaman sosial Twitter yang berbunyi..,

"MINTAK2 DIJAUHKAN LA DRPD CALON SUAMI ORG PANTAI TIMUR ESPS KELANTAN.. TAK SUKA LA ORG KELANTAN NI.. PELIK2".

Kenyataan anak dara sorang ni telah berjaya membuatkan ramai lelaki dari Kelantan meroyan dalam forum serta laman sosial..

Dan setelah gua check.., laman Twitter dan Fesbuk anak dara ni telahpun di'delete' mungkin kerana terlampau banyak menerima kutukan..

Apapun.., pada pendapat gua.., tak semua orang Kelantan tu tak baik, pelik, jahat atau tak elok.. Gua rasa majoriti rakyat Kelantan tu semuanya baik-baik belaka dan juga mempunyai perangai yang cukup menyenangkan..

Kalau nak kira jahat dan pelik.., banyak lagi lelaki dari negeri lain pun bersikap macam tu.., bukan Kelantan je beb..

Lagipun.., sepanjang pemerhatian gua.., awek dari Kelantan ni memang banyak yang comel-comel belaka.. Bahasa dorang pun memang boleh buat lelaki-lelaki macho macam gua ni cair beb...

So..., kepada anak-anak gadis dalam laman sosial tu.., jagalah perkataan yang korang nak tulis yee.. Jangan sampai menganggu sensitiviti orang lain..

Jodoh ni ditangan Tuhan.. Kalau ditakdirkan anak dara kat atas tu dapat laki warga Bangladesh.., apa nak dikato baiii... Terima je lah kannn.. Huhuhuhu...

No comments:

Post a Comment