Thursday, 17 January 2013

CILI KASI TARUK! ISU KALIMAH ALLAH MENJADI BUKTI BAHAWA NIK AJIS DAN HADI MEMANG KURANG CERDIK!


Sebenarnya saya menyambut baik keputusan Majlis Syura PAS yang baru-baru ini mengumumkan bahawa parti itu menolak penggunaan kalimah “Allah” di dalam Bible versi bahasa Melayu untuk edaran di Semenanjung Malaysia.

Dengan penolakan tersebut, jelaslah membuktikan bahawa “ijtihad” Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Mursyidul Amnya, Datuk Nik Aziz Nik Mat, sebelum ini adalah tidak tepat sama sekali dengan kepentingan Islam.

Ia juga menunjukkan bahawa ilmu yang ada pada Abdul Hadi dan Nik Aziz tidaklah sehebat mana di mana pemimpin tertinggi PAS yang kononnya diibaratkan sebagai “wali” dan “nabi” sebelum ini sebagai seorang sangat tinggi ilmu agamanya.

Dalam satu-satu masa, Nik Aziz cuba menyifatkan Abdul Hadi sebagai seorang yang ilmunya setaraf dengan para Mufti dan Presiden PAS itu sendiri pernah memandang rendah terhadap penulis buku “Kafirkah Aku”, CN Al-Afghani yang mempersoalkan amanatnya sebelum ini.

Saya yakin, berkemungkinan besar telah berlaku satu pertengkaran hebat di dalam majlis syura PAS ketika anggota dewa itu bersidang bagi membahaskan mengenai isu yang diusulkan Setiausaha DAP, Lim Guan Eng itu.

Saya optimis bahawa Abdul Hadi dan Nik Aziz sudah tentu akan bermati-matian mempertahankan “fatwa” mereka melalui hujah-hujah yang berpaksikan politik di dalam mesyuarat tersebut.

Sebagaimana maklum, tentunya pula Ketua Dewan Ulama, Ustaz Harun Taib yang disokong oleh seluruh Dewan Ulama PAS yang lain serta Timbalan Mursyidul Amnya, Datuk Dr. Harun Din, juga akan mengeluarkan hujah-hujah berpandukan ilmu masing-masing.

Read more...

No comments:

Post a Comment