Thursday, 2 May 2013

KANTOI !!! #PRU13 #TOLAKPR !!! KEKAYAAN LUAR BIASA ANWAR IBRAHIM SEMASA BERKEMPEN DIDEDAHKAN !!! WAJIB BACA !!!
Dari satu sudut ia adalah satu kelebihan dalam melancarkan kempen pilihan raya PKR selain memudahkan pergerakan dari satu tempat ke satu tempat,namun di masa yang sama ia juga melambangkan gaya hidup Anwar yang serba mewah. 

Itu belum lagi dikira jumlah perbelanjaan yang perlu dikeluarkan untuk menampung pembelian lori kontena dan bas Jelajah Merdeka Rakyat serta segala kos tanggungan perjalanannya dari utara ke selatan. 

Selain itu,gaji dan sara hidup berbelas orang pengawal peribadi Anwar termasuk empat orang yang diimport khas dari Filipina juga bukan kecil anak perbelanjaannya.Ini menimbulkan persoalan dari mana Anwar memperoleh dana pilihan raya sepanjang kempen PRU 13 ini sehingga membolehkan dirinya menikmati semua kemudahan ini,nak dikatakan hasil dari duit tabungan sejak dari kecil,agak mustahil.


Hasil tabungan duit dari kecil itu kalau pun ada, nak menampung kos pembinaan banglo mewah Anwar yang berharga RM7 juta di Segambut itu pun tak terdaya, inikan pula untuk menyelesaikan kos pengangkutan Anwar dan keluarganya dalam kempen PRU-13.

Baru-baru ini timbul dakwaan mengenai dana asing yang mengalir masuk bagi menampung kempen pilihan raya PR,ada kebarangkalian gaya hidup mewah Anwar ini disebabkan dana tersebut.Itu tak mustahil jika dilihat keakraban pemimpin PKR itu dengan pihak asing.

Namun untuk mendapat kepastiannya,Anwar perlu tampil memberi penjelasan kepada umum supaya dapat merungkai tanda tanya.Kalau dapat dijelaskan lagi apa istimewa dirinya berbanding pemimpin PR yang lain sehingga sebegini hebat gaya hidup mewahnya,itu lebih baik.

RENUNG-RENUNGKAN

No comments:

Post a Comment