Tuesday, 3 February 2015

UMNO Selangor kalah PRU-13 disebabkan kesilapan Mohd Zin - Ismail Kijo


KUALA LUMPUR: Sikap Datuk Seri Ir. Mohd. Zin Mohamed ‘terlalu berkuasa’ dan rasa ‘terlalu hebat’ menentukan sendiri calon wakil rakyat pada pilihan raya 2013 menjadi kesilapan besar yang tidak boleh dimaafkan oleh ahli-ahli UMNO.
Ketua UMNO Bahagian Ampang, Datuk Ismail Kijo berkata, kesilapan Mohd. Zin yang ketika itu menjadi Timbalan Pengarah Pilihanraya Barisan Nasional (BN) Selangor telah mengagalkan hasrat ‘merampas’ semula kerajaan negeri.
“Sehingga meletakkan calon dia (Mohd. Zin) tidak bergantung kepada (bantuan) agensi-agensi seperti yang menjadi amalan biasa seperti MIO, Jasa, KEMAS dan sebagainya. Datuk Mohd. Zin rancang ikut andaian dia dan dia mempengaruhi Presiden. Dia yakin dan cakap kepada PM kita akan menang besar tetapi dalam masa yang sama tidak meletakkan calon yang sebenar,” jelasnya, lapor MalaysiaGazette.
Ismail juga mendakwa, Mohd. Zin hanya meletakkan calon-calon kegemarannya yang akan menyokong beliau sekiranya BN menang pilihan raya 2013.
Beliau berkata, “Dia (Mohd. Zin) tidak berpijak di bumi nyata. (ambil calon) Tidak berdasarkan maklumat agensi dan maklumat sebenar sehingga menjadikan apa yang dibuat Mohd. Zin meleset.”
“Selangor bukan sahaja tidak dapat mengekalkan 20 kerusi seperti sebelum itu tetapi tetapi kecundang lebih banyak bila kerusi tinggal 12 sahaja (di DUN Selangor). Lebih teruk, daripada 12 kerusi itu tidak seorang pun calon wakil rakyat daripada parti komponen BN yang menang,” tambah beliau.
Malah Mohd. Zin juga kalah di tempat sendiri walaupun mendakwa mendapat undi majoriti paling tinggi dalam sejarah BN semasa memenangi Parlimen Sepang pada pilihan raya sebelum itu.
Ismail yang juga Pengerusi BN Bahagian Ampang dan Penyelaras Parlimen yang sama mendapati, di tangan Mohd. Zin, kira-kira 70 peratus wakil rakyat ditukar semasa PRU-13 lalu dan seakan-akan mengenepikan terus orang lama yang digemari pengundi.
“Hampir 70 peratus pertukaran dibuat Mohd. Zin, akhirnya apa yang kita (BN dan UMNO Selangor) dapat,” ujarnya yang percaya gabungan muka baharu dan lama oleh BN sejak pilihan raya tahun 1955 masih relevan.
Beliau juga menafikan dirinya kecewa kerana tidak dipilih Mohd. Zin kerana pada tahun 2013 dia sudah tidak lagi berhasrat menjadi menjadi wakil rakyat.

Sumber: FreeMalaysiaToday

2 comments:

 1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
  Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

  ReplyDelete
 2. KAMI SEKELUAR TAK LUPA UCAP PUJI SUKUR KEPADA ALLAH S,W,T DAN TERIMA KASIH BANYAK KEPADA AKI,RUSLAN KARNA NOMOR GHOIB/RITUAL YANG AKI, BERIKAN 4D (8301) BENAR BENAR TEMBUS 100% DAN SAYA MEMENANGKAN 230 RIBU RINGGIT ALHAMDULILLAH, SEKARANG SAYA BISA BALIK INDONESIA DAN MEMBELI RUMAH DAN KERETA WALAUPUN SAYA CUMA TKI YANG BEKERJA DI KILANG SELANGOR MALAYSIA, INI ADALAH KISAH NYATA DARI SAYA.JIKA ANDA PENUH KEPERCAYAAN DAN KEYAKINAN SILAH ANDA TELEPON LANGSUNG AKI RUSLAN SALEH DI NOMOR (_+_6_2_8_1_2_4_3_4_7_7_4_5_5_)KERANA DIA ADALAH SUHU SPIRITUAL TERKENAL DI INDONESIA ATAU KUNJUNGI WEPSITE KLIK DISINI
  JADI TEMAN YANG DALAM KESUSAHAN JANGAN PERNAH PUTUS ASAH, KALAU SUDAH WAKTUNYA TUHAN PASTI KASIH JALAN’TERIMAH KASIH..  JIKA ANDA BUTUH ANGKA RITUAL 2D 3D 4D 5D 6D DI JAMIN 100% JEBOL ATAU PUNYA MUSTIKA GHAIB INGIN DIPAKAI MENARIK UANG BILAH BERMINAT TELEPON AKI RUSLAN SALEH NMR (_0_8_1_2_4_3_4_7_7_4_5_5_) ATAU KUNJUNGI WEPSITE KLIK DISINI

  ReplyDelete