Tuesday, 3 February 2015

Guan Eng bersikap 'tak manis' - Dr. Azman


Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng bersikap ‘tidak manis’ terhadap Kerajaan Pas Kelantan berhubung dakwaannya yang disifatkan merendah-rendahkan kredibiliti kerajaan negeri itu dalam isu pengurusan bencana banjir yang melanda negeri yang digelar Serambi Makkah itu baru-baru ini.

Pengerusi Lajnah Kebajikan dan Kemasyarakatan Pas Terengganu, Dr Azman Ibrahim berkata, bukan itu sahaja, dakwaan Guan Eng bahawa Kerajaan Kelantan tidak pandai buat kerja boleh dipersoalkan kerana tiada sebarang pertemuan atau perbincangan dibuat antara beliau dengan Menteri Besar, Datuk Ahmad Yakob berhubung isu banjir tersebut.

“Setakat dimaklumkan, dia tidak jumpa menteri besar tetapi jumpa NGO. Sepatutnya untuk dapatkan maklumat secara terperinci dia perlu berjumpa dengan rakan sejawat. Kalau ada cadangan kukuh, terus kepada Kelantan.

“Bagi saya tidak manis ketua kerajaan merendah-rendahkan kerajaan yang lain. Sepatutnya dapatkan maklumat terperinci lagipun kedua-dua kerajaan itu sama-sama PR,” katanya kepada Sinar Harian, di sini.

Dalam laporan sebelum ini, Menteri Besar Kelantan, Datuk Ahmad Yakob menganggap kenyataan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng terhadapnya yang dianggap tidak pandai buat kerja dalam menangani krisis banjir baru-baru ini sebagai tuduhan berat.

Sumber: SinarOnline

1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini YUSUF ISMAIL seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI RUSLAN SALEH yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pekerja kilang di selangor malaysia , sy sangat berterimakasih banyak kepada AKI RUSLAN SALEH dan jika anda ingin seperti saya silahkan Telefon AKI RUSLAN SALEH di 0812-43477455 Untuk yg di luar indon telefon di +62812-43477455, Atau KLIK DISINI saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI RUSLAN SALEH saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKI, Untuk yg punya mustika bisa juga di kerjakan narik uang karna AKI Ruslan adalah guru spiritual terkenal di indonesia. Untuk yg punya rum terimakasih atas tumpangannya.

    ReplyDelete