Tuesday, 3 February 2015

Penurunan Harga Barang Oleh Pemborong dan Para Peniaga Tiada Kaitan Dengan Sentiman Perkauman - Rohani Karim

Kenyataan Media:YB Dato' Sri Rohani Abdul Karim, Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat
Berhubung isu desakan terhadap peniaga dan pemborong untuk turunkan harga barang.

Berikutan penurunan harga minyak berkuatkuasa 1 Februari 2015, sudah tiba masa suara pengguna diberi keutamaan, iaitu penurunan harga barang oleh para pemborong dan para peniaga.

Ini tidak ada kaitan dengan sentimen perkauman, oleh yang demikian, saya amat setuju dengan mesej dalam kenyataan Dato' Sri Ismail Sabri untuk memberikan tekanan kepada para pemborong dan peniaga yang enggan menurunkan harga barangan agar segera berbuat demikian.

Sebelum ini mereka memberi alasan kenaikan harga adalah akibat dari kenaikan harga minyak. Kini harga minyak turun, para peniaga harus mengambil pendekatan yang membantu pengguna dengan menurunkan harga pada kadar yang sepatutnya. 

Pada masa yang sama, pengguna juga harus bijak dalam menangani isu dengan cara 'bijak berbelanja' dan menggunakan kuasa atau hak sebagai pengguna.

Saya juga amat bersetuju dengan mesej beliau yang menyatakan seharusnya kita berpegang kepada prinsip, di mana apa sahaja isu yang melibatkan BN, kita patut bincang bersama-sama, dan bukannya bertelagah secara terbuka.

Sumber: UPP KPWKM

1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini YUSUF ISMAIL seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI RUSLAN SALEH yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pekerja kilang di selangor malaysia , sy sangat berterimakasih banyak kepada AKI RUSLAN SALEH dan jika anda ingin seperti saya silahkan Telefon AKI RUSLAN SALEH di 0812-43477455 Untuk yg di luar indon telefon di +62812-43477455, Atau KLIK DISINI saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI RUSLAN SALEH saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKI, Untuk yg punya mustika bisa juga di kerjakan narik uang karna AKI Ruslan adalah guru spiritual terkenal di indonesia. Untuk yg punya rum terimakasih atas tumpangannya.

    ReplyDelete